Soutěž Startup VŠE organizovaná Katedrou podnikání FPH a xPORT VŠE zná vítěze za LS 22/23

Ve středu 10. května 2023 proběhla soutěž Startup VŠE organizovaná Katedrou podnikání FPH a podnikatelským akcelerátorem xPORT VŠE. Prezentace se odehrály přímo na půdě VŠE v rámci Startup Festivalu. Do finále bylo z přihlášek vybráno pět týmů z celé VŠE. Studentské týmy soutěžily o stipendium ve výši 50 000 na podporu inovativního podnikání, technologickou podporu od Lenovo ThinkPad a prostředky na ověření nápadu od START IT ČSOB. Bezplatné právní poradenství poskytuje finalistům soutěže kancelář Strnad Legal.

V porotě zasedli zástupci akademické sféry i investorské komunity. Za investory byl v porotě David Polach z venture fondu J&T Ventures. Otázky týmům pokládal také Matěj Zabadal z V-Sharp Ventures a o vítězném týmu spolu-rozhodoval Kamil Vacek – angel investor a zakladatel TCCM, s.r.o. Akademickou sféru reprezentoval vedoucí Katedry podnikání a prorektor pro vědu a výzkum VŠE prof. Martin Lukeš a Jakub Stránský z xPORT VŠE.

Týmy čekala prezentace ve formátu „startup pitch“ a následná diskuse s porotou. Tu zajímala velikost problému, který startup řeší, schopnost týmu dodat produkt na trh a potenciál na dynamický růst.

 

1

Titul Startup VŠE získal projekt Dealogue. Dealogue pracuje na vyjednávacím chatbotu pro e-shopy. Zákazník má možnost získat v dialogu s robotem slevu a obchodník může nabídnout doplňkové produkty a služby. Tým zaujal zkušenostmi a potenciálem obchodní příležitosti.

2

Na druhém místě se umístil tým Upfesto, který pracuje na vývoji aplikace pro organizaci eventů. Upfesto míří na globální trh. Tým rozvíjí projekt v rámci vedlejší specializace Podnikání – startupy a inovace.

3

Třetí místo obsadil tým Galenio, který s pomocí dynamických překladů bourá jazykové bariéry ve zdravotnictví.

Všem zúčastněným děkujeme a výhercům gratulujeme. Věříme, že vše půjde, jak má a svět bude zase o pár úspěšných startupů bohatší.

Tři otázky pro Martina Kašpara z vítězného projektu

Co pro Vás vítězství znamená?
Jak využijete získanou podporu?
Proč jste se do Startup VŠE přihlásili?